Søk i produkter

Treningsvideo

      

Hva er Sport Stacking?

Med tolv spesial plastkopper skal man stable opp og ned koppene i forutbestemte formasjoner. Sporten ble først en stor skolesport i USA hvor over 35 000 skoler har det med i sitt skoleprogram. Bob Fox, en lærer fra Colorado, hadde sett ideen i et underholdningsshow og så straks mulighetene og fordelene med stacking. I år 2000 slutten han som lærer og grunnla Speed Stacks, og det var starten til en sport som stadig vokser.

I dag finnes Sport Stacking i land over hele verden. Det arrangeres turneringer for alle aldersklasser og både nasjonale og internasjonale rekorder blir notert. Det arrangeres VM i Sport Stacking, og hvert tredje år foregår dette i Europa.

Speed Stacks er det eneste godkjente merke hos det internasjonale forbundet WSSA. Det vil si at i alle offisielle turneringer må man benytte kopper og utstyr fra Speed Stacks. Det samme gjelder om man ønsker å sette offisielle rekorder.

På vår nettsiden finner dere blant annet linker til treningsfilmer og andre filmer om Sport Stacking. De vanligste formene de konkurreres i er:

- 3 3 3
- 3 6 3
- Cycle (først 3 6 3, deretter 6 6 og til slutt 1 10 1)
- Double (to stabler sammen og bruker en arm hver)
- Team (stafett med 4 på hvert lag)

Mange innovative lærere har sett muligheten Sport Stacking med Speed Stacks gir. Det finnes blant annet mange forslag til øvelser som kan bygges inn i gym på skoler. Vi jobber med å lage oversettelser av de øvelsene vi synes er best/mest spennende. Vi gleder oss til å se ivrige barn og engasjerte lærere utfolde seg i Sport Stacking i fremtiden!

Se videoene og lær deg den engasjerende sporten!